Örök garanciát kínál autóihoz az Opel

Vágólapra másolva!
A világ első autógyártójaként az Opel korlátlan garanciát kínál modelljeire Németországban és Nagy-Britanniában. Magyarországon nem tervezik bevezetni az újítást.
Vágólapra másolva!

Egyedülálló akciót hirdetett Németországban és Nagy-Britanniában az Opel, illetve a Vauxhall, a két érintett piacon minden új autó "élethosszig tartó" garanciával kapható. A garancia években nincs korlátozva, de 160 ezer kilométerrel azért egy féket is beépítettek a rendszerbe.

Csütörtöktől minden új modell ezekkel a feltételekkel kapható Németországban és Nagy-Britanniában, Nick Reilly Opel-főnök szerint a korábbi ügyfelek (akik hat éven belül vásárolták meg autójukat) "elfogadható áron" vásárolhatják meg az opciót.

Dános Andrástól, a márka hazai importőrének képviselőjétől megtudtuk, hogy Magyarországon nincs tervben az örök garancia bevezetése, csak a márka két, úgymond hazai piacán indították el. Dános szerint több szempontot mérlegeltek a bevezetésről szóló döntés során, többek között megvizsgálták a helyben forgalmazott autók műszaki állapotát és szervizlátogatási gyakoriságát.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Afféle tesztről van szó, a két piacon szerzett tapasztalatok elemzése után dönt az Opel arról, hogy más területeken, így Magyarországon bevezeti-e az opciót - magyarázta Dános. A garancia feltétele éves ellenőrzés, valamint a kötelező szervizeken való megjelenés. Nem érvényes a korlátlan garancia a Movanóra, Vivaróra és Combóra.