Turbós lett a Mercedes S63 AMG

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta a frissített S63 AMG hivatalos sajtóanyagát a Mercedes, az autóba az 5,5 literes, duplaturbós motor került.
Vágólapra másolva!

Forrás: Mercedes-Benz

Már a Genfi Autószalonon látható volt, a hivatalos sajtóanyag azonban csak most érkezett meg a frissített Mercedes S63 AMG-ről, amelybe a 6,2 literes, V8-as helyett az új, 5,5 literes, duplaturbós egység került. Az S63-ban 544 lóerőt tud a start-stop rendszerrel kombinált motor, legnagyobb nyomatéka 800 Nm.

Forrás: Mercedes-Benz

AMG Performance-csomaggal 571 lóerőre ugrik a csúcsteljesítmény, a legnagyobb nyomaték 900 Nm-re változik. Hasonlóan a nemrég frissített CL63 AMG-hez, hétfokozatú AMG Speedshift-váltó gondoskodik az erőátvitelről.

Forrás: Mercedes-Benz

4,5 másodperc alatt gyorsul százas tempóra az alapváltozat, a Performance-csomagos kivitel adatlapján 4,4 másodperc szerepel, utóbbinak 250 helyett 300 km/óra a végsebessége. 10,5 literre csökkent az átlagfogyasztás, amely 3,9 literes spórolást jelent a kifutó modellel szemben. Szeptemberben indul a forgalmazás, normál és hosszú tengelytávú változat is készül a sportmodellből.