Újabb képek és adatok a Peugeot 508-ról

Vágólapra másolva!
Még több hivatalos fotót és néhány adatot is közölt a Peugeot új középkategóriás modelljéről, az 508-ról.
Vágólapra másolva!

Valóban hivatalosak voltak a Peugeot 508-ról múlt hétvégén kiszivárgott fotók, a francia gyár hétfő délután hozzátett még néhány felvételt a két ismerthez, illetve néhány műszaki adatot is elárult. Az új fényképeken már nemcsak a kifinomultnak és igényesnek tűnő utastér, hanem a szedán hátulja is látható, a kombi fara talán jobban sikerült.

Túl sok konkrétummal azért nem fárasztotta a közönséget a Peugeot, ha addig nem, a Párizsi Autószalonon minden kiderül az autóról. A PSA-féle 3-as platformra épül az 508, a szedán 4,79, a kombi 4,81 méter hosszú, vagyis nem túlzás azt állítani, hogy a franciák az elérhető maximumra törekedtek.

2011 elején indul az értékesítés, az európai modelleket a PSA Rennes-La-Janais-i üzemében szerelik össze, 2011-től a kínai Wuhanban is elindul a gyártás. Fejlett motorokkal kerül a szalonokba az 508, egyelőre annyit tudni, hogy a középkategóriás modellben is bemutatkozik az e-HDi rendszer, illetve idővel érkezik a 200 lóerős HYbrid4 kivitel, kilométerenként 99 grammos szén-dioxid-kibocsátással és összkerékhajtási potenciállal.