Hivatalos fotókon az új Citroën C4

Vágólapra másolva!
Nem várta meg a Párizsi Autószalont az új C4 leleplezésével a Citroën, máris megérkeztek az első képek a kompaktról.
Vágólapra másolva!

Kicsit váratlanul, hivatalos képeket és adatokat hozott nyilvánosságra a Citroën az új C4-ről. Formailag a C3-ból és a Genfi Autószalonon bemutatott DS High Rider tanulmányból építkezik az autó, különösen front részének hála van benne annyi plusz, hogy kicsit kilógjon a kategóriából. A C4-től nagyon jó piaci szereplést várnak a franciák.

Nagyon erős a kompaktok mezőnye, valamit mégis nagyon eltaláltak a Citroënnél. Erre utal, hogy az egyik legnagyobb német autós oldal gyorsan megszavaztatta olvasóit a francia kompakt formavilágáról, és a nagyrészt Volkswagen Golfon, Opel Astrán és Ford Focuson nevelkedett olvasók 73 százaléka nagyon jónak látja a formatervet.

4330 milliméterre nőtt a teljes hosszúság, ez 55 milliméteres nyúlást jelent. 17 milliméterrel szélesebb az autó elődjénél (1790 milliméter), de magasságához is 32 millimétert csaptak hozzá, elérve az 1490 millimétert. 408 literes a csomagtartó, ez 82 literes növekedést jelent az aktuális modellhez képest.

Formája még a kritikus németeknek is tetszik
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)

Egyelőre hallgat a Citroën a motorokról, de állítólag gyorsan készül belőle egy e-HDi névre keresztelt dízel-hibrid start-stop rendszerrel és 109 grammos kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátással. Valószínű, hogy a már ismert benzines és dízel blokkok szerepelnek a kínálatban; 95 lóerős 1,4-es és 120 lóerős 1,6-os benzinesre lehet számítani, de ott lesz a kínálatban a 155 lóerős, 1,6-os turbó is. Alapdízel a 90 lóerős 1,6-os lesz, de jön a 110 lóerős kivitel is, a csúcs egy 150 lóerős motor lehet. Később érkeznek a fejlesztés alatt álló háromhengeres egységek.

Holttér-figyelő, programozható tempomat, masszázsfunkciós ülések, 230 voltos konnektor, vészfék- és sávtartóasszisztens jelennek meg az opciós listán, sőt még a figyelmeztető jelzések is többszólamúak lehetnek. Jelentős előrelépésnek tűnik a C4 kabinja, amit alaposan áttervezték a mérnökök, első pillantásra már-már futurisztikus a hatás, de a felhasznált anyagok minősége jobb lesz az elődénél.