Laguna- és Modus-visszahívás a Renault-nál

Vágólapra másolva!
Világszerte 156 ezer, harmadik generációs Lagunát hív vissza a Renault a biztonsági öv esetleges hibája miatt. A Modust a hátsó üléspad miatt kell szervizbe vinni.
Vágólapra másolva!

156 ezer, a gyártás 2007-es beindulásától 2009. augusztus 24-éig készült Laguna III limuzint és kombit hív vissza a Renault a biztonsági öv hibás kialakítása miatt. Túl hosszú acélmerevítőt építettek az övfeszítőbe, emiatt baleseti helyzetben csődöt mondhat az alkatrész.

Három centimétert kell levágni az acélszálból, amennyiben ugyanis a sofőr az ülést a lehető legmélyebb pozícióba állítja, erőteljes ki- és beszállásoknál az övet folyamatosan vágja az elszabott alkatrész. Extrém esetben az is megtörténhet, hogy a folyamatos károsodás miatt baleset esetén elszakad az öv, de erre még nem volt példa. Másfél órát vesz igénybe az autók ellenőrzése a márkaszervizekben.

Valamivel kisebb mértékű, de szintén több tízezres visszahívást rendeltek el a Modus miatt, amelyben a tologatható hátsó üléspad okoz problémát. Egy műanyag alkatrész eltörhet az ülésben, amely meggátolja a rögzítő mechanizmus helyes működését. Előfordulhat, hogy az ülést nem lehet rögzíteni a kívánt pozícióban, de akár az is megeshet, hogy frontális baleset esetén az ülés az utasokkal együtt mozdul el, amely jelentősen növeli a sérülésveszélyt. Egy erősítő elem beépítésével fél óra alatt végeznek a szakemberek a javítással.