Hivatalos fotón a legerősebb Porsche

Vágólapra másolva!
A korábbi kiszivárgott fotó után már hivatalos felvételeken is látható az eddigi legerősebb Porsche, a 911 GT2 RS.
Vágólapra másolva!

Közzétett pár hivatalos fotót és néhány adatot a Porsche eddigi legerősebb szériagyártású modelljéről, a 911 GT2 RS-ről. Nem okozott meglepetést a gyár, a kiszivárgott információknak megfelelően 620 lóerős az újdonság 3,6 literes, duplaturbós motorja, a nagy Nürburgringen 7:18 perc alatt megy körbe. Öt százalékkal csökkent a fogyasztás a GT2-höz képest, a súlyból 70 kilogrammot faragtak. Vezetni biztosan nem lesz egyszerű, mert a bivalyerős motor csak a hátsó kerekeket hajtja.

Hatfokozatú kézi váltóval érkezik a GT2 RS, kerámia fékekkel és egyedi bukókerettel szerelték fel, akármit is jelentsen utóbbi. 245/35-ös méretű, 19-es gumik kerültek előre, hátul 325/30-asok gondoskodnak a tapadásról. Kifejezetten a GT2 RS-hez fejlesztették az abroncsokat, a felfüggesztéseket is újrahangolták.

Karbonszálas anyagból készült a külső karosszéria-elemek egy része, de a sportülésekhez is szénszálat használtak. 96 km/órás tempóra 3,4 másodperc alatt gyorsul az autó, végsebessége 330 km/óra. 500 darab készül a GT2 RS-ből, indulóára 53 millió forint lesz, a nagyközönségnek az augusztusi Moszkvai Autószalon mutatja meg magát.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=W4EgUEtsHqvGslV4