Még nem döntött az Audi az R4-ről

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem dőlt el, hogy elkészül-e az Audi Porsche Boxster-méretű sportkocsija, az alapokról egyeztet a márka és a Volkswagen-konszern vezetősége.
Vágólapra másolva!

Még kérdéses, hogy elkészül-e az Audi közepes méretű, középmotoros sportkocsija, az R4. Minden a Volkswagen-konszernnel folytatott egyeztetések kimenetelén múlik, a nagy kérdés, hogy az alapok acélból vagy valamilyen más ötvözetből készüljenek-e. Az R4 valószínűleg a következő Porsche Boxsterrel és a Volkswagen roadsterével osztozik majd a padlólemezén.

Az R4 előfutárának tartott e-tron tanulmány az R8-éhoz hasonló, alumínium ötvözetes vázra épült, rengeteg tanulmány elvégzése szükséges még ahhoz, hogy kiderüljön, az R4-hez is ideális-e ez a megoldás. Ennek előnye, hogy könnyebb lenne, növelné viszont az árat, az acélvázas konstrukció olcsóbb, de nehezebb.

Csupa pozitív reakció futott be az Audihoz az e-tron tanulmányról, ezért valószínű, hogy lesz belőle szériaváltozat. Egy audis forrás szerint semmi nem kényszeríti a márkát arra, hogy elkapkodja a döntést, hiszen nem egy meglévő modell lecserélésére, hanem egy teljesen új piacra dobására készül.