Új Alfa-SUV 2013-ban, 159-utód két év múlva

Vágólapra másolva!
Ugyan az Alfa Romeo meg sem tudta közelíteni a 2006-os értékesítési célokat, a márka kap még egy esélyt. 2014 végéig félmillióra kellene felfuttatni az éves eladásokat.
Vágólapra másolva!

A Fiat szerdai sajtótájékoztatóján bőven esett szó az Alfa Romeo jövőjéről is, amely kap még egy esélyt a csoporton belül. Annak ellenére, hogy a márka meg sem tudta közelíteni a 2006-ban kitűzött értékesítési terveket: idén 300 ezer darabra kellett volna felfutnia az éves értékesítésnek, ehhez képest tavaly valamivel 110 ezer darab alatt teljesített az Alfa világszerte.

Egy ideig most nyugton marad az Alfa, a Giulietta startja után a következő újdonságra 2012 közepéig kell várni, ekkor érkezik a 159 utódja. Várhatóan Giulia néven jön a szedán, amely a Giulietta szélesebb és hosszabb padlólemezére épül majd.

Ugyanebben az esztendőben frissítik a Mitót, 2013-ban egy luxus szabadidő-autó és a Mito ötajtós kiadása debütál. 2013-as újdonság lesz még az új Spider is, várhatóan új Chrysler-padlólemezt használnak majd hozzá, gyártása is a tengerentúlra költözik. Főleg ettől a modelltől és az új SUV-tól reméli az Alfa, hogy 2014-re eléri a félmilliós eladást.

2011 közepén búcsúzik a jelenlegi Spider és Brera, a 147 alapjaira épülő GT Coupét viszont már év végén kivégzik.