Koreából jönnek a GM jövőautói

Vágólapra másolva!
Formatervezési központot nyitott a General Motors Koreában, a szöuli stúdió már be is mutatta első két grafikáját. A gyár szerint hamarosan kipusztulnak a belső égésű motorok.
Vágólapra másolva!

Koreában nyitott formatervezési központot a General Motors, a szöuli stúdió feladata az lesz, hogy kialakítsa a jövő Daewoo-i, és persze egyéb GM-es modellek új formavilágát. Rögtön a bejelentés mellé két, már Szöulban készült grafikát is csatolt a GM, ezeken tipikus jövőautók láthatóak.

Közös a rajzokban, hogy egyik sem a klasszikus autótervezési irányzat szerint készült, a felvázolt elképzelések inkább tűnnek repülőknek, semmint közúti forgalomba szánt autóknak.

Összesen harminc dizájner és egyéb alkalmazott dolgozik majd Szöulban, akik a közlemény szerint elsősorban mini- és kisautók külső, illetve belső tervezésében számítanak szakértőnek. Félig-meddig a bejelentéshez kapcsolódva interjút adott az Autocarnak Alan Taub, a GM új kutatás-fejlesztési igazgatója, aki úgy véli, a belső égésű motorok hamarosan kihalnak. Taub azzal számol, hogy az emelkedő olajárak miatt már 2020 előtt jobb vétel lehet egy elektromos szupermini hagyományos benzines társánál.