Oxigént termel a kínai tanulmányautó

Vágólapra másolva!
Különleges tanulmányt mutat be a Pekingi Autószalonon a SAIC, a Ye Zi névre keresztelt modellről azt állítja a gyár, hogy a növények leveleihez hasonlóan oxigént állít elő.
Vágólapra másolva!

Abszolút környezetbarát tanulmányt mutat be a SAIC a Pekingi Autószalonon, a Ye Zi névre keresztelt tanulmány nem csupán minimális, hanem a gyár szerint egyenesen negatív emissziós értékkel büszkélkedhet. A Ye Zi jelentése falevél, a kínaiak szerint az autó a levelekhez hasonlóan a környezetéből gyűjt energiát.

Úgy is formázták meg az autót, mintha egy falevél lenne, motor nincs benne, a kerekekhez szélturbinákat építettek, amelyek csak akkor képesek energiát termelni, ha széliránnyal szemben helyezkednek el.

A karosszéria kialakításának köszönhető, hogy az autó nem szennyezi, hanem tisztítja a levegőt, olyan különleges hibrid anyagból alkották meg, amely szén-dioxid és vízmolekulákat nyel el, amelyből elektromos áramot és oxigént állít elő, egyfajta modern fotoszintézisként. Ha akár a fele igaz a történetnek, a kínaiak megtették az első lépést az igazán alternatív járművek felé.

Forrás: SAIC