Kémfotókon az új Audi S8

Vágólapra másolva!
Már teszteli az Audi az S8 következő generációját, a sportmodell a Párizsi Autószalonon mutatkozhat be a nagyközönségnek.
Vágólapra másolva!

Nem marad adós az Audi a sportos S8-cal, az új A8 vadított kivitelét már nyúzzák a tesztpilóták. Hivatalosan a idén ősszel mutatkozhat be a kémfotókon már látható sportlimuzin, értékesítése, a tervek szerint 2011 elején startol.

Új kipufogóval, nagyobb fékrendszerrel, alumíniumból és karbonszálas anyagból készült kabinbetétekkel érkezik az autó, nem elfeledkezve a sportosabb karosszériacsomagról és sportülésekről sem. Még nem tudni, milyen motort kap az S8, különböző források, különböző opciókról tudnak.

Jelenleg 5,2 literes, V10-es szívómotor dolgozik az autóban 450 lóerővel és 540 Nm-es nyomatékkal, ezt az Auto, Motor und Sport szerint az RS5 4,2 literes, V8-asára cserélik, amely a kupéban 450 lóerőt és 430 Nm-es nyomatékot tud. Ezt a motort természetesen erősítenék az S8 kedvéért, de lehet, hogy marad a Lamborghini Gallardo-eredetű V10-es, amely két turbófeltöltővel megbolondítva 600 lóerő feletti teljesítmény eléréséhez lenne elegendő, ezzel a 612 lóerős Mercedes S 65 AMG komoly vetélytársa lehetne..