Itt a ferdehátú MG2

Vágólapra másolva!
Várhatóan a Pekingi Autószalonon mutatkozik be a ferdehátú MG2, amelyről teljesen élethű fotók jelentek meg az interneten.
Vágólapra másolva!

Leplezetlen kémfotók, de akár számítógépes grafikák is lehetnek azok a felvételek, amelyek nemrég bukkantak fel a ferdehátú MG2-ről. Úgy tudni, hogy az e hónapban esedékes Pekingi Autószalonon mutatkozik be a szériaváltozat, vagyis legkésőbb néhány napon belül kiderül, hogy tényleg ilyen lesz-e az autó.

A kínaiak az MG6-hoz hasonló front részt álmodtak a ferdehátúhoz, a dizájnerek bőven merítettek a Skoda Fabia, a Suzuki Swift, de még a kettővel korábbi Fiat Punto megoldásaiból is. Utóbbira magyarázat lehet, hogy a SAIC valószínűleg megvásárolta a kifutott modell gyártási jogait és tervdokumentációját, legalábbis erre utal, hogy korábban több, márkajelzés nélküli Puntót is teszteltek a SAIC központja közelében. Nem lehetetlen, hogy az MG2 a Punto alapjaira épül.

1,5 literes, 106 lóerős benzinmotorral érkezik az MG2, a blokk legnagyobb nyomatéka 135 Nm. Fejlesztés alatt áll egy 1,3 literes motor, alapáron ötfokozatú kézi váltót kínálnak majd az autóhoz.