186 lóerős Irmscher változat a Chevrolet Cruzeból

Vágólapra másolva!
Rendes gyári sportváltozat híján a GM-mel kapcsolatban álló német tuningcég, az Irmscher készített egy kissé izzadtságszagú tuningváltozatot a középkategóriás Cruze-ból.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Lipcsében, az AMI Motor Shown mutatták be a dízel tuningváltozatot, amelyet elsősorban különleges 18 collos könnyűfém felnijeiről és duplavégű kipufogódobjáról lehet felismerni, de az igazi változást 25 milliméteres ültetetés és a motor teljesítményének felhúzása jelenti.

A kétliteres dízelmotor teljesítményét a gyári 150-ről 186 lóerőre sikerült emelni, miközben a a maximális forgatónyomaték eléri a 466 Newtonméteres értéket. Ez igencsak impozáns változás, hiszen a széria változat 320 Nm-rel büszkélkedhetett. Irmscherék szerint így az autó kereken nyolc másodperc alatt képes elérni a száz kilométer/órás sebességet, a végsebesség javulásáról azonban nem közöltek adatot. Pedig minden bizonnyal többet megy a dízel Cruze, hiszen az általunk is tesztelt kéziváltós változat igencsak hosszú ötödik fokozattal volt megáldva. Külön érdekessé, hogy a dízel Cruze Nem szeret sietni címmel jelent meg nálunk, míg ez a verzió bizonyára már azt is szeret.

Forrás: [origo]

A modell különlegessége még az Irmscher feliratos küszöb, valamint a felárért vásárolható hátsó szpojler is. A Cruze Irmscher Edition a németországi Chevrolet kereskedésekben rendelhető meg.