Ismét frissült a Volkswagen Touran

Vágólapra másolva!
A szombaton kezdődő Lipcsei Autószalonon mutatkozik be a másodszor is frissített Volkswagen Touran, amelynek kínálatában megjelent az 1,2 literes, turbós benzinmotor.
Vágólapra másolva!

Újra modellfrissítésen esett át a Volkswagen Touran, a kompakt egyterű új hűtőrácsot, első lökhárítót és az aktuális, hatos Golffal elindított márkaarculatba illő fényszórókat kapott. Négy éve volt már egy komolyabb ráncfelvarrása, akkor is új lámpákat. turbós-kompresszoros 1,4-es motorokat és DSG-váltókat kapott az autó. Most már hátul LED-esek lettek az új Sharanról koppintott lámpák, valamint felcsavaroztak a mérnökök egy új légterelőt, amely a kompakt egyterű aerodinamikai együtthatóját 0,32-ről 0,29-re javította.

Szintén a Golfból érkezett az új multifunkciós kormány, frissítették az anyagokat és az eddiginél több krómbetétet használtak. Új kialakításúak lettek az első ülések fejtámlái, ennek köszönhetően a hátul ülők jobban látnak ki előre.

Forrás: Volkswagen

Megjelent a kínálatban a 105 lóerős, 175 Nm nyomatékú 1,2 literes, turbós benzinmotor. Ennek fogyasztása 6,4 liter száz kilométeren, azonban Bluemotion-csomaggal (fékenergia visszatáplálással és start-stop rendszerrel) 5,9 literre csökken. A turbós-kompresszoros 140 és 170 lóerős, 1,4-es TSI-t nem piszkálták. Maradt a két, 90 és 105 lóerős 1,6-os, valamint a 140 és 170 lóerős, kétliteres dízelmotor is.

Dynamic Light Assist néven megjelent egy új rendszer, amely ügyel arra, hogy a fényszóró ne vakítsa el a szembejövőket. Egy kamera pásztázza az utat, és ha szembejövő autót vagy motorost érzékel, akkor kinyíló ollóként húzza szét a két reflektor csóváját, hogy ne vakítsa el a másik jármű vezetőjét. Amikor már nagyon közel ér a szembejövő, akkor egy pillanatra kikapcsolja a baloldali reflektort, utána pedig automatikusan visszaállítja a normál csóvát. Ennek egyszerűbb változata a Light Assist, amely csak a reflektor ki-be kapcsolását végzi automatikusan 60 km/óra felett.