Felfrissült az Audi TT

Vágólapra másolva!
Hivatalos fotókat és adatokat hozott nyilvánosságra az Audi a frissített TT-ről, amely a Lipcsei Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek.
Vágólapra másolva!

Még a Lipcsei Autószalon megnyitója előtt nyilvánosságra hozta az Audi a hivatalos képeket és adatokat a frissített TT-ről, apró külső módosításokkal érkezik a kupé és kabrió. Új első lökhárító és hűtőrács került a TT modellekre, a fényszórók alsó részében pedig 12 fehér LED jelent meg, amelyek a nappali fényt biztosítják. Módosítottak a hátsó lámpaburákon, nagyobbak lettek a kipufogóvégek és a diffúzorbetét, a változtatások két centiméterrel dobták meg a teljes hosszúságot.

Másféle arcot kaptak az erősebb TTS modellek, eltérő a hűtőrács és a légbeömlők is krómozottak lettek, a TT RS nem változott. Bent minimálisak a módosítások, csupán a kormányon és a középkonzolon jelentek meg új alumíniumbetétek, emellett négy új külső színből és kárpitokból lehet választani.

Motorfronton elbúcsúzott a 3,2 literes benzines, a 200 lóerős, kétliteres turbót 211 lóerős váltotta, mely a Golf GTI-ből már ismerős lehet. Az eddigi 280-ról 350 Nm-re emelkedett a csúcsnyomaték, az átlagfogyasztás 7,7-ről 6,6 literre csökkent. Hatfokozatú kézi váltóval 6,1, duplakuplungos automatával 5,6 másodpercig tart a százas sprint.

Nem piszkálták a TTS 272 lóerős és a TT RS 340 lóerős motorját sem, előbbi azonban az új fékenergia-visszanyerő rendszernek köszönhetően 0,2 literrel kevesebbet fogyaszt. Változatlan maradt az egyes piacokon elérhető 1,8-as benzines és a 170 lóerős, kétliteres dízel is.