A rendőrség honlapján is befizethető lesz a bírság

Vágólapra másolva!
Várhatóan egy hónapon belül a kozigbirsag.police.hu oldalon keresztül is befizethető lesz a gyorshajtás miatt kiszabott bírság összege.
Vágólapra másolva!

A rendőrség március óta működteti az adatokat feldolgozó, saját fejlesztésű, úgynevezett traffic point rendszerét, amelybe a közlekedési szabálytalanságot elkövetőkről készült összes fotó bekerül. A szabálytalanságról készült képek - a rendőrségi határozat száma és a gépkocsi rendszáma alapján - bárki megnézheti az alábbi weblapon.

Újdonság az ügyben, hogy várhatóan egy hónapon belül a kozigbirsag.police.hu oldalon keresztül is befizethető lesz a gyorshajtás miatt kiszabott bírság összege. Takács Tibor, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatójának elmondása szerint, a sebességtúllépésről öt napon belül értesítik az autó üzembentartóját, és 22 napon belül határozatot hoznak. Az adatokat március óta, elsőfokú hatóságként a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság dolgozza fel. Azóta 62 ezer bírságról hoztak határozatot, illetve 9600 eljárást szüntettek meg, olvashatatlan rendszám vagy hibás mérés miatt, de több külföldivel szemben, illetve pótkocsi esetében is ugyanígy jártak el. A külföldi szabályszegőkkel kapcsolatban Takács Tibor úgy fogalmazott: "nincs igazán hatékony eszköz" velük szemben, de ha megállítják őket és a címükre kipostázzák a bírságról szóló határozatot, "nagy a befizetési hajlandóságuk".