Elkészültek a Saab 9-2 tervei

Vágólapra másolva!
A Saab új vezérigazgatója, Victor Müller számára kulcsfontosságú a 9-2 elkészítése. Az új 9-3 az aktuális modell padlólemezére épül majd.
Vágólapra másolva!

Victor Müller, a Saab-Spyker vezérigazgatója újabb részleteket árult el a márka terveiről, ha a főnökön múlik, biztosan elkészül például az új 9-2. Müller a MotorTrend című magazinnak nyilatkozott, felfedve, hogy már az autó első tervei is elkészültek.

Müller természetesen nem mutatta meg a skicceket, de annyit nagy vonalakban elárult, hogy több klasszikus modelltől, így a 92-től, a 93-tól és a 96-tól is kölcsönvettek néhány megoldást. Müller szerint a Saab-rajongók imádnák a modellt, ugyanakkor hiába számít első számú prioritásnak, sorsa mindaddig bizonytalan, amíg a márka anyagilag nem jön egyenesbe. Müller szerint olyan partnerre lenne szükség, akinek "zsebei jóval mélyebbek."

Készül az új 9-3 is, ez azonban anyagi okok miatt az aktuális modell módosított padlólemezére épül majd. 2012-ben várható a modell megjelenése, 1,6, 2,0, 2,2 és 2,8 literes turbós benzinmotorral is kapható lesz a tervek szerint.

Forrás: Saab