Hatmillió GM-furgon lehet fékhibás Amerikában

Vágólapra másolva!
Bizonyítva, hogy nem csak a japán gyártókra utazik, az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet bejelentette, hogy hatmillió GM-furgont vizsgál potenciális fékhiba miatt.
Vágólapra másolva!

Sokan tendenciát véltek felfedezni az elmúlt hónapokban az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet (NHTSA) munkájában, azzal vádolva a társaságot, hogy lejárató kampányt kezdett a japán gyártók ellen. Rácáfolva a támadásokra, a szervezet most bejelentette, hogy 6,2 millió hazai modellt, konkrétan GM-furgonokat és szabadidő-autókat vizsgál potenciális fékhiba miatt.

1999 és 2003 között készültek az érintett modellek, Chevrolet-k és GMC-k. Mindegyikben korrózió alakulhat ki a fékrendszerben, amelynek hatására jelentősen csökkenhet a féknyomás, jócskán meghosszabbodott fékutat eredményezve.

37 panasz érkezett már a hiba miatt, három esetben baleset is történt. Alan Adler, a GM szóvivője bejelentette, hogy a cég együttműködik az NHTSA illetékeseivel a vizsgálat során. Később döntik el, hogy az érintett Chevrolet Suburban, Tahoe, Avalanche és Silverado, valamint GMC Yukon és Sierra modelleket vissza kell-e hívni.