Hibriddé válik a Mercedes S osztály kínálata

Vágólapra másolva!
Amerikai értesülések szerint a kontinensen 2012-től kizárólag hibridként forgalmazza a Mercedes az S osztályt. Csak az AMG-változat jelent kivételt.
Vágólapra másolva!

Nagy változást készít elő a Mercedes az S osztály kínálatában, amerikai források szerint a limuzin 2012-től csak hibrid hajtáslánccal lesz kapható. Benzinesként kizárólag az AMG-változat lesz elérhető, a hírek szerint a lépés egyelőre csak a tengerentúlra vonatkozik.

Logikusan gondolkozva az amerikai sem lehet sokkal fontosabb az európai piacnál, így nem kizárt, hogy az átalakulás globális lesz, bár az európai piac dízelpárti. Az is kérdés, hogy ez valóban komoly hibrid autók kifejlesztését vonja maga után, vagy csak az S400-ashoz hasonló álhibridek sora jelenik meg. Jelenleg az S400 Hybrid az S osztály egyetlen benzines-elektromos modellje, melyben 3,5 literes V6-os motornak segít be egy kis elektromos egység, 299 lóerős együttes teljesítménnyel.

Hivatalosan a Mercedes még nem jelentette be a hírt, de az Autoblog szerint már mindent eldöntöttek az illetékesek. A hibrid S osztály értékesítése szárnyal Amerikában, különösen Hollywood környékén népszerű a modell.

Forrás: Mercedes