Motorhiba miatt jöhet az újabb milliós Toyota-visszahívás

Vágólapra másolva!
1,2 millió amerikai Corolla és Matrix visszahívását fontolgatja a Toyota, a motorok egyik pillanatról a másikra felmondhatják a szolgálatot.
Vágólapra másolva!

Újabb visszahívást fontolgat a Toyota, ezúttal 1,2 millió, az Egyesült Államokban eladott Corolla és Matrix kompakttal kapcsolatban merült fel műszaki hiba esélye. 2005-2007-es modellévű autók érintettek, motorjuk egyik pillanatról a másikra leállhat, a japán gyár maga jelezte a hibát az amerikai közlekedésbiztonsági szervezetnek küldött levelében.

Hozzátették az illetékesek azt is, hogy biztonsági kockázatot nem jelent a hiba, éppen ezért még nem döntöttek arról, hogy szükséges-e visszahívást hirdetni. Eddig 26 esetben jelentkezett a hiba, baleset nem történt, valószínűleg a motorvezérlő-elektronika meghibásodása okozza a bajt.

Két beszállítót okol az újabb kínos akció miatt a Toyota, ezek egyike a Detroit Free Press szerint az egykori GM-leányvállalat Delphi. Közben véget ért a vizsgálat a New Yorkban elszabadult Prius ügyében, nem műszaki, hanem vezetői hiba okozhatta az ütközést.