Jönnek az elsőkerék-hajtású BMW-k

Vágólapra másolva!
Norbert Reithofer, a BMW elnöke szerint a német márka az 1-es sorozat alá pozícionált, elsőkerék-hajtású modellel bővíti kínálatát.
Vágólapra másolva!

Új belépőmodell elkészítésén töri a fejét a BMW, az 1-es sorozat alá pozícionált újdonság Norbert Reithofer márkaelnök szerint elsőkerék-hajtással érkezik. Elkészítéséhez főleg Mini-alkatrészeket használnának, így csökkennének a költségek, de ennél is jelentősebbnek tűnik, hogy az új modellel történelmet írna a gyár.

Soha nem volt még példa arra, hogy kizárólag egy BMW első tengelye legyen hajtott, Reithofer a felmérések eredményeire hivatkozva érvelt az új modell mellett. Ezek azt mutatják, hogy a gazdasági válság ellenére is van igény a prémium kisautókra.

Valószínűleg segített a BMW elhatározásában az Audi A1 leleplezése, a bajorok elsősorban ennek a modellnek szeretnének konkurenciát állítani. Reithofer az Autocarnak kiemelte, hogy az elsőkerék-hajtású modell terveit külön kezelik a Megacity néven fejlesztett városi miniétől, két teljesen különböző projektről van szó. 2013-ban jelenhet meg az utakon az immár az új Mini Cooperrel közösen fejlesztett elsőkerekes BMW, a Minire 2014-ig kell várni.