Törésteszt miatt hívják vissza a Kia Vengát

Vágólapra másolva!
A biztonsági övet fenyegető konstrukciós hiba miatt máris autóik ellenőriztetésére szólították fel a Kia Venga-tulajdonosokat.
Vágólapra másolva!

Szerdán hozta nyilvánosságra legújabb tesztköre eredményeit az Euro NCAP, az öt összetört modell között volt a Kia Venga is. Négy csillagot kapott a kompakt egyterű, de ennél is bosszantóbb lehet a koreaiak számára, hogy a szakemberek egy potenciális veszélyforrásra bukkantak a teszt során.

A frontális teszt adatait elemezve egy vágás nyomait fedezte fel a szervezet a sofőr biztonsági övén, az elemzések szerint ezt az ülés mozgását biztosító sínek okozták. Az Euro NCAP szerint félő, hogy folyamatos dörzsölődés esetén az öv alsó része teljesen elkophat, ütközés esetén szakadást eredményezve.

Hivatalosan nem visszahívásról van szó, a független szervezet csupán azt tanácsolja minden tulajdonosnak, hogy sürgősen ellenőriztesse autóját. Összesen körülbelül 2100 Venga lehet érintett, a Kia gyorsan lépett is: a márkaszervizekben védőborítást szerelnek az övekre, az akció már el is kezdődött. Az új autókat addig nem szállítják ki, amíg el nem végzik a módosítást.