Mini-riválist tervez a Saab

Vágólapra másolva!
Victor Muller, a Spyker alapítója és vezérigazgatója, egyben a Saab megmentője azt tervezi, hogy a svéd márka egy a Mini Cooper és az Audi A1 ellenfelének szánt modellel áll elő.
Vágólapra másolva!

Még le sem zárult véglegesen a Spyker-Saab üzlet, a holland vállalat vezérigazgatója máris új modellek elkészítésén töri a fejét. Muller első lépésben nem kompaktot, hanem egy "szuperlaza" miniautót készítene, mely a Mini és az Audi A1 ellenfele lehetne.

92 kódnév alatt dolgozgatnak az új modellen, amely formailag örökölhet néhány megoldást az '50-es évek Saabjaitól. Piaci debütálása persze még messze van, optimista tippek szerint is legalább három év kell a fejlesztési folyamat végigviteléhez.

A főalkatrészeket, köztük a padlólemezt és a motorokat egy nagy multinacionális vállalat szállíthatja a Saabnak, erről Muller nem mondott többet, az Autocar szerint az elmúlt évekre tekintettel az Opellal folytatódhat az együttműködés. A 92, vagy ahogy mások emlegetik, a 9-1 lehet a Saab negyedik modellje a 9-3, az új 9-5 és a Mexikóban készülő, GM-alapú 9-4X mellett.