Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek a BMW X5 frissített változata. Külsőre keveset, motorikusan annál többet változik a német szabadidőautó.
Vágólapra másolva!

Ideje volt már az X5 frissítésének, a BMW nem is halogatta tovább a dolgot: jövő hónapban, a Genfi Autószalonon mutatkozik be a plasztikázott szabadidő-autó, mely két benzines és két dízelmotorral lesz kapható Európában.

Legerősebb a BMW X5 xDrive50i lesz, amelybe az X6-ból ismert 407 lóerős, 600 Nm csúcsnyomatékú közvetlen befecskendezéses, duplaturbós, 4,4 literes V8-as kerül, mellette az xDrive30i szerepel majd a kínálatban 306 lóerővel és 400 Nm-rel.

Forrás: BMW

Belépő dízel az xDrive30d lesz, ennek teljesítményét optimalizálták, így már 245 lóerőt tud 7,4 literes átlagfogyasztással. Erősebb dízelként az xDrive40d-t kínálják 306 lóerőre erősített háromliteres motorral és 600 Nm-es nyomatékkal, minden motor megfelel az Euro 5-ös kibocsátási normának.

Forrás: BMW

Ezentúl új, nyolcfokozatú automata váltóval szerelik az X5-öt, az opciós listán pedig a BMW szinte összes fejlesztése megjelent a Head-Up-Displaytől a forgalmat figyelő Side View rendszerig. Külsőre nem sokat változott az autó, kicserélték a lökhárítókat, LED-esek lettek az első fényszórók (csak a xenon kivitelben) és frissek a hátsó lámpaburák, valamint új színek jelentek meg.

Forrás: BMW