300 lóerős dízelt kap a BMW X5 és X6

Vágólapra másolva!
Új dízelmotorral bővül a BMW X5 és X6 kínálata, hamarosan érkezik az xDrive40d. Emellett fotók szivárogtak ki a 3-as kupéhoz és kabrióhoz készült M csomagról.
Vágólapra másolva!

Várhatóan még idén új opció jelenik meg a BMW X5 és X6 kínálatában, xDrive40d-ként is elérhető lesz a két szabadidő-autó. Elsőként a hamarosan érkező, frissített X5-ben jelenik meg a háromliteres, duplaturbós dízel legújabb változata, mely a hírek szerint már kereken 300 lóerőt teljesít majd. A 7-esben már egy ideje kapható minden idők legerősebb hathengeres dízelmotorja, ott 306 lóerőt tud.

600 Nm lehet a legnagyobb nyomaték, vagyis az új változattal lépéselőnybe kerülne a BMW a konkurenciával szemben. A Mercedes az ML 450 CDI-ben négyliteres V8-asból hoz ki 306 lóerőt és 700 Nm nyomatékot, de az Audinak is 4,2 liter és 8 henger kell a 336 lóerőhöz és 720 Nm-hez a Q7-ben. Hasonló teljesítményt hozna tehát a BMW kisebb fogyasztással és károsanyag-kibocsátással, ez pedig a gyár reményei szerint elegendő lenne ahhoz, hogy új vevőket csábítson magához.

Szintén BMW-s hír, hogy nem sokkal a 3-as kupé és kabrió frissített változatának bemutatása után - adatok nélkül - fotók szivárogtak az autókhoz készült M optikai csomagról. Ahogy mindig, az M-es kiegészítők sportosabb megjelenést kölcsönöznek mindkét modellnek.