Elkezdődött az új Ford Focus gyártása

Vágólapra másolva!
A Ford németországi, Saarlouisban lévő összeszerelő üzemében december hatodikán kezdődött el az új Focus gyártása. Az első generációs Focus 1998-as bemutatása óta több mint tízmillió modell talált eddig gazdára, amelyből hatmillió Európában kelt el.
Vágólapra másolva!

A saarlouisi Ford-gyár idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját. Ebben a gyárban készül december hatodikától az európai piacra szánt új Focus modellek valamennyi karosszériaváltozata - a négyajtós, az ötajtós és a kombi, 2012-től pedig a 250 lóerős ST is. Az új Focus a Ford első globális kompakt autója, több mint 120 országban lesz kapható, gyártása három különböző kontinensen zajlik: Amerikában, Michiganben már készülnek az első négy- és ötajtós modellek, de gyártanak majd Focusokat 2011-től Oroszországban, 2012-ben pedig Kínában és Thaiföldön is megkezdődik a modell összeszerelése. A harmadik generációs Focus a Ford globális, C-szegmensű padlólemezére épül, amelyből 2012-ben több mint kétmillió darab készül. A modell gyártásának egységesítését jól jelzi, hogy a Focus alkatrészeinek 80 százaléka a világ minden táján azonos.

A Ford saarlouisi gyárának napi kapacitása három műszakban eléri az 1850 járművet. A gyár szerelőszalagjain jelenleg a Ford Focus és a Ford Kuga modellek készülnek. 1998-as bemutatása óta több mint tízmillió Focus talált gazdára a világ különböző országaiban. Ezek közül hatmillió Európában kelt el, s mintegy 3,7 millió darab Saarlouisban készült.


Még több fotó az új Focusról, kattintson a képre!