2012-ben érkezik az elektromos Ford Focus

Vágólapra másolva!
Két év múlva már Európában is elérhető lesz az új kompakt Ford elektromos változata.
Vágólapra másolva!

Az egy töltéssel 160 km távolság megtételére képes, elektromos meghajtású új Focus jövő évi bemutatása része a Ford világszinten meghirdetett elektromos stratégiájának, melynek keretén belül Észak-Amerikában még idén, Európában pedig jövőre megkezdik az elektromos Transit Connect értékesítését is. Az elektromos autók mellett 2013-ig három további hibrid meghajtású modellt is bemutatnak.

Kezdetben csak az Egyesült Államokban lesz kapható az zéró emissziós Focus, de ott sem mindenhol, a tagállamok kiválasztásakor nagy súllyal estek latba az olyan tényezők, mint a helyi kormányzatok elektromos közlekedés iránti elkötelezettsége, a közművek együttműködési hajlandósága, és a korábbi hibrid-vásárlási trendek.

Miután az amerikai márkakereskedésekbe érkező új Focus elektromos meghajtású változatát a Ford Michigan-i összeszerelő üzemében, ugyanazon a gyártósoron gyártják majd, ahol a hagyományos hajtási lánccal működő modellek is készülnek, a gyártás mennyiségét könnyen a valós vásárlói igényekhez tudják igazítani.

Az elektromos Focus állítólag ugyanazt a vezetési élményt kínálja majd a vásárlók számára, mint a hagyományos meghajtással üzemelő modell, azzal a különbséggel, hogy itt az energiát egy 23 kw/óra teljesítményű lítium-ion telep biztosítja majd, amelynek élettartamát (és egyben a hatótávját is) tovább növeli a folyékony hűtő-fűtő rendszer.