Az autópálya-tereléseknél is traffipaxoznak a rendőrök

Vágólapra másolva!
Az autópályák kezelői szerint az építési területeken, a szűkített sávokban nem lassítanak az autósok, ezért a rendőrség mostantól ezekre a helyekre is megy sebességet mérni.
Vágólapra másolva!

Az autópályákon, autóutakon a rendőrség napi kapcsolatban áll az adott közútkezelőkkel, így folyamatosan értesül az egyes autópálya-szakaszokon bevezetett forgalomkorlátozásokról, forgalomterelésekről és egyéb, a forgalmat befolyásoló forgalomtechnikai beavatkozásokról. Ezen információk is részei annak a rendőrségi helyzetértékelésnek, amelyek alapján meghatározzák a sebességmérések helyszíneit.

Az autópályák kezelőitől a napokban több jelzés érkezett a rendőrséghez, hogy az általuk kezelt utak forgalomkorlátozott részein a járművezetők sokszor az autópályákra érvényes általános sebességhatárt is túllépve közlekednek.

A sebesség nem megfelelő megválasztása Európa-szerte a leggyakoribb baleseti ok, és az említett útszakaszokon ez még több veszélyt rejt magában, nem beszélve az őszi, téli időszakra jellemző, várható időjárási viszonyokról. Ezért a rendőrség saját közleménye szerint a jövőben kiemelt figyelmet szentel annak, hogy a sebességellenőrzéseket az egyes autópályáknak a forgalomtereléssel és az általánostól eltérő sebességkorlátozással érintett szakaszain is végrehajtsa.