Vágólapra másolva!
Építési és javítási munkák miatt több autópályán és autóúton érvényes sebességkorlátozás, Záhonynál akár kétórás torlódás lehet.
Vágólapra másolva!

Az M0 körgyűrűn, az M1, M3, M30, M35 és M5 autópályákon építési, javítási munkák befolyásolják a közlekedést. Az M0 úgynevezett régi szakaszán folyamatosan épül a harmadik forgalmi sáv, itt a terelések mellett folyamatos sebességkorlátozás érvényes, mint ahogy javítási munkák miatt sebességkorlátozás van a Megyeri hídon is.

Az M1 autópálya mindkét pályaoldalán a 13-15. kilométer szelvények közötti szakaszon hidat építenek, ezért korlátozzák a sebességet, a 20-28. kilométer szelvények között pedig burkolatjavítás miatt átterelik a forgalmat a szembe jövő sávba.

Az M3, M30, M35 jelzésű utak egy-egy szakaszán sövényvágás és javítási munkák miatt vezettek be sebességkorlátozást, az M5 autópályán pedig a 42-43. kilométernél (a bal pályatesten, az újhartyáni csomópontnál) ugyancsak sebességkorlátozás mellett dolgoznak a munkások.

Ahogy azt korábban megírtuk, a rendőrség a sebességkorlátozással járó építési szakaszokon is traffipaxozhat.

Hajdú-Bihar megyében az ártándi határátkelőhelyen ki- és belépő irányban 30-60 perces várakozás várható a teherforgalomban. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig a záhonyi Tisza-híd állagmegóvási, megerősítési munkálatai miatt várható nagyobb mértékű, akár 60-120 perces forgalomtorlódás a hétvégén a személy- és teherforgalomban, mindkét irányban.

A meteorológiai előrejelzés szerint a szombat reggeli ködfoltok feloszlása után alapvetően front nélküli, túlnyomóan napos idő várható.