A rendőrség szerint ideje átszerelni a téli gumikat az autókra

Vágólapra másolva!
A rendőrség azt javasolja az autósoknak, hogy az állandósuló alacsony éjszakai és hajnali fagypontközeli hőmérséklet miatt a nyári abroncsokat cseréljék, cseréltessék át téli gumikra a gépkocsikon.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlése szerint a gumicsere mellett az őszi hónapoktól nagyobb figyelmet kell fordítani a járművek megfelelő kivilágítására, a tompított fényszóró használatára.

A rendőrség szombat reggeli tájékoztatása szerint a közutakon előző nap 42 közúti közlekedési baleset történt, ebből kettő halálos áldozatot is követelt, továbbá tíz súlyos, és harminc könnyű sérültet láttak el az orvosok.

Az ORFK arra is felhívta a figyelmet, hogy a hétvégén számos helyen folynak közúti munkálatok szerte az országban, ezért azt javasolják: az autósok figyeljék az erre felhívó táblákat és jelzéseket. A rendőrség fokozott óvatosságra int az M0-son, amelynek egy szakaszán folyamatosan építik a harmadik sávot, így ott terelésekre és sebességkorlátozásra kell számítani. Hasonló korlátozások vannak érvényben az M3-as és az M5-ös autópályán is.