Wéber Gábor lett a Seat Európa-kupa bajnoka

Vágólapra másolva!
Három év alatt másodszor nyerte meg magyar a Seat Leon Európa-kupát: tavaly Michelisz Norbert bizonyult a legjobbnak, idén a szintén a Zengő Dension Teamnél versenyző Wéber Gábor lett a bajnok.
Vágólapra másolva!

A Seat Leon Európa-kupa utolsó, valenciai futamán Wéber Gábort, a magyar Zengő Dension Team versenyzőjét avatták bajnokká. Wéber ellenfele, Michael Rossi mindkét futamon kiesett, így Wébernek az első versenyen elért harmadik helye úgy is elég volt a bajnoki címhez, hogy a második futamon ő is kiesett.

Valenciába úgy érkezett meg a magyar fiú, hogy pontegyenlőség alakult ki Wéber és Rossi között. Gábor csupán annyival volt jobb helyzetben, hogy az idén során több futamgyőzelmet szerzett (számszerint hármat), így ő vezette a tabellát. Sajnos még az oscherslebeni futamról hozott egy ötrajthelyes büntetést, így Gábor hiába nyerte meg az időmérőt, az első futamon a hatodik helyről kellett rajtolnia. Egy jó rajtot követően jó helyezkedéssel feljött a harmadik helyre, amit a végéig meg is tartott, miközben Rossi kiesett.

A második futamra így csak annyi feladat maradt, hogy behozza az autót, lehetőleg pontszerző helyen, miközben legnagyobb vetélytársának a mezőny végéről minimum második helyezést kellett volna elérni. Rossi nagyon agresszíven ment, egy kisebb lökdösődés után így ismét kiesett, ezzel Wéber megnyerte a bajnokságot.

Sajnos Gábor sem szakította meg a második futamokon elért rossz sorozatát: ismét nagyszerűen rajtolt, a verseny felénél egy kisebb kakaskodás után azonban a kavicságyban végezte. Sebaj, ettől függetlenül is bajnok a magyar fiú.

Wéber utolsó, bajnokságot jelentő futama: