Takarékos Skoda Yeti és Superb Párizsban

Vágólapra másolva!
Teljes Greenline-sorozatát bemutatja a Skoda a Párizsi Autószalonon, érkezik a takarékos Yeti, Octavia és Superb is.
Vágólapra másolva!

Minden Skoda-modellnek lesz takarékos, Greenline-változata a Párizsi Autószalonra, a francia fővárosban újdonságként mutatkozik be a Yeti, az Octavia és a Superb. Minden Greenline-modellbe start-stop és fékenergia-visszanyerő rendszer kerül, alacsony gördülési ellenállású abroncsokkal és átdolgozott aerodinamikával párosítva.

75 lóerős, 1,2 literes dízel dolgozik a Fabiában, az ötajtós és a kombi szén-dioxid-kibocsátása is kilométerenként 89 gramm. Ugyanezt a motort kapja a Roomster Greenline is, szén-dioxid-kibocsátása 109 gramm, a Skoda szerint ez a kategória legjobb adata.

Az Octavia, a Yeti és a Superb Greenline-változataiba a 105 lóerős, 1,6 literes dízelmotor kerül, a takarékos Octavia és Superb Párizsra frissül fel, a Superb kombiból és a Yetiből pedig korábban egyáltalán nem volt Greenline-verzió. 119 gramm a Yeti kilométerenkénti szén-dioxid-emissziója, százra 12,1 másodperc alatt gyorsul. A Superb mindkét változata 114 gramm szén-dioxiddal terheli a légkört, az Octavia esetében 99 és 109 gramm (kombi) ugyanez az adat.