Lemásolták az Austin-Healey békaautóját

Vágólapra másolva!
Finnországban tervezték, de Kínában készül az egykori Austin-Healey Sprite újkori reinkarnációja.
Vágólapra másolva!

Szokatlan formavilággal jelent meg a maga idejében az Austin-Healey Sprite, mely a gyűjtők egyik kedvencévé tette. Sok évvel felbukkanása után most elkészült egy amolyan újkori remake-je, igazán nemzetközi produkció keretében (felső képen az eredeti, alul a másolat).

Az egykori brit békaautó új kiadását, a Norster 600R-t Finnországban tervezték és Kínában gyártják, ennek megfelelően inkább biztosra mentek vele. Tekintettel a sok szigorú előírásra és törésteszt-követelményre, nem autóként hanem quadként jegyeztették be a vicces roadstert. 20 lóerős, 580 köbcentis, 50 Nm csúcsnyomatékú motorja a kínai Cherytől származik.


Még több kép a galériában. Kattintson a képre!

521 kilogramm a Norster súlya, átlagfogyasztása viszont nem jobb, mint egy kompakt dízelé: 4,7 litert éget el száz kilométerenként, igaz nem gázolajból, hanem benzinből. Sajnos a végsebessége csak 90 km/óra, de valószínűleg ez bent ülve kétszer annyinak tűnik majd. Az európai homologizáció még folyamatban, az árlista vicces: 2,5 millió forintnál kezdődik négyfokozatú váltóval, az ötfokozatúért 2,8 milliót kell fizetni Finnországban.