Eladó James Bond Aston Martinja

Vágólapra másolva!
Ötmillió dollárt kell letenni az asztalra annak a James Bond-rajongónak, aki meg akarja venni a korábban két filmben is szereplő 1964-es DB5-ös modellt.
Vágólapra másolva!

A James Bond filmek legendás autói általában Aston Martinok, így volt ez a hatvanas években is. Most eladóvá vált egy igazi különlegesség, melyet két filmben is láthattunk Sean Connery oldalán.

Az 1964-es évjáratú DB5-ös nem átlagos autót, ezért nem meglepő, hogy az ára sem mindennapi. A Sotheby's árverésén azt várják, hogy ötmillió dollár körüli áron talál új gazdára a DB5-ös, amely a Goldfinger és a Thunderball című filmekben szerepelt.

Az autóban igazi különlegessége, hogy ténylegesen fellelhető benne néhány, a filmben látható extra, de ezek természetesen nem működnek. Kivehető a tető, de nincs katapultülés. Van gépfegyvernek látszó tárgy, de nem lehet vele lőni. Elvileg olajt is tudna fecskendezni maga után, de ez sem használható az életben. A könyöklőben lévő kapcsolók fele tehát dísz, de mégis a legendás filmekre emlékezteti az embereket.

Forrás: AFP
Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!