Új balesetmegelőző rendszerek a Nissantól

Vágólapra másolva!
Két új technológiai újítást is bejelentett a Nissan, ütközésmegelőző és mozgó objektumokra figyelő rendszert készítettek a japánok.
Vágólapra másolva!

Több más gyártóhoz hasonlóan a Nissan is elkészült saját ütközésmegelőző rendszerével, amelyet Forward Collision Avoidance Assist névre keresztelt. Hivatalosan egyelőre csak tanulmányról van szó, de a nagyon közeli jövőben a Nissan és az Infiniti több modelljében is megjelenik.

Radarjelekkel pásztázza a forgalmat az újdonság, amennyiben veszélyesnek tűnő forgalmi helyzetet érzékel, vizuális és audiójelekkel is riasztja a sofőrt. Amennyiben erre nincs reakció, előbb segítő szándékú finom, majd végső esetben ütközésmegelőző kemény fékezés következik, ez esetben a biztonsági öv automatikusan feszített állapotba kerül.

A Moving Object Detection (MOD) névre keresztelt újítás a mozgó tárgyakra figyel, a funkciót az Around View Monitor rendszerbe integrálták. Minden potenciálisan veszélyes, mozgó objektumra, legyen az gyalogos vagy háziállat figyel a rendszer. Amennyiben hátul észlel veszélyt, sípolással, az elöl felbukkanó akadályokra komolyabb hangjelzéssel figyelmeztet. Főleg a parkolási biztonságérzetet növeli az újdonság a Nissan szerint.

Forrás: Nissan
Forrás: Nissan