Scania buszt fog tesztelni a BKV

Vágólapra másolva!
Újabb tesztautóbusz érkezik a BKV-hoz: ezúttal a Scania OmniCity típusú, helyi kialakítású autóbuszát teszik próbára egy hétig az 5-ös autóbusz vonalán, július 26. és augusztus 1-je között.
Vágólapra másolva!

A 12 méter hosszú jármű teljesen alacsonypadlós kivitelű. A rozsdamentes acél alvázra épített alumínium profilokból álló karosszériát korszerű, EURO 5-ös Scania dízelmotor és automata sebességváltó mozgatja. A kényelmes utasáramlásról három darab kétszárnyú ajtó gondoskodik, a második ajtónál kihajtható rámpa segíti a kerekes székkel érkezők közlekedését. Részletesebb műszaki paraméterei és menetrendje elérhető a BKV Zrt. weboldalán.

Az utazás a tesztjárművön most is ingyenes, cserébe csak az utasok véleményét kérik, a beérkező észrevételek ugyanis mind a gyártó, mind pedig a BKV Zrt. számára hasznos információkat jelentenek. Különösen számítanak az utasok véleményére az utasülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőséget illetően, de hasonlóan fontos szempont az utazás során tapasztalt komfortérzet, az utastájékoztatás minősége, valamint a jármű megjelenése, esztétikuma is. A járművekről a tesztidőszak alatt kapott véleményeket teljeskörűen feldolgozzák.

Forrás: BKV