Felfrissült a Mercedes-Benz Vito és Viano

Vágólapra másolva!
Hét évvel ezelőtt mutatták be a Mercedes-Benz Vito és a Viano második generációját. Ennyi idő az előző sorozat esetében elég volt egy modellváltásra, idén azonban csak felfrissítették a két testvérmodellt.
Vágólapra másolva!

Vonzóbb lett a személyszállító Viano megjelenése, szokás szerint átrajzolták a lökhárítót, karakteresebb fényszórókat és hűtőmaszkot kapott. A praktikusan szögletes hátsó rész is előnyére változott, az új lámpákkal és hátsó ajtókkal a Viano jobban illeszkedik a Mercedes személyautó kínálatába. Sokkal egyszerűbb formavilágú, fényezetlen orrészt kapott a Vito nevű haszonjármű kivitel, és a tükör helyett továbbra is a sárvédőre csavarozzák az oldalindexeket.

Fényképeket még nem közöltek az utastérről, csupán annyit árultak el a gyáriak, hogy új színekre, és kapcsolókra, jobb anyagokra, valamint egy új négyküllős kormánykerékre számíthatnak a vásárlók. Azoknak, akik hosszabb utazásokra használják a Vianót, LED-es olvasólámpát és hátsó szórakoztatóelektronikai berendezéseket kínálnak a stuttgartiak.

A műszaki tartalom is megváltozott. Áttervezték a futóművet, és egy hosszú áttételezésű hatodik fokozattal rendelkező kézi váltót is bemutattak, melyet szériában kínálnak minden négyhengeres dízelmotorhoz. Emellett a Vianóhoz alapáron járó, a Vitóhoz feláras BlueEFFICIENCY csomag részei még a start-stop rendszer, a váltásra figyelmeztető jelzés, és az alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok. A motorkínálatot is átdolgozták a takarékosabb működés érdekében, a teljesítményskála a Vianónál 136-tól 258 lóerőig, a Vitónál 95-től 258 lóerőig terjed. Az intézkedések eredményeképp a fogyasztás és a szén-dioxid kibocsátás átlagosan 15 százalékkal csökkent.

Forrás: Mercedes-Benz

A megújult modellek hamarosan megérkeznek a márkakereskedésekbe, ahol várhatóan még néhány évig megtalálhatók lesznek, hiszen a Mercedes a többi autógyártóhoz hasonlóan igyekszik kézben tartani a költségeket, és addig biztosan nem fordít nagyobb összeget egy teljesen új modell fejlesztésére, amíg a jelenleg sorozat piacképes marad.

Forrás: Mercedes-Benz