Hivatalos képen a Range Rover Evoque

Vágólapra másolva!
Land Rover LRX helyett Range Rover Evoque néven mutatkozott be a britek legújabb autója, amely a Range Rover valaha volt legkisebb, legkönnyebb és legkevésbé környezetszennyező modellje. Premierjét stílusosan az ős-Range negyvenedik születésnapjára rendezett exkluzív partin tartották.
Vágólapra másolva!

Az LRX tanulmány érdekes formáját szinte egy az egyben megtartották, csupán a külső visszapillantó tükrök és az ajtókilincsek változtak - nagyobbak és praktikusabbak lettek a tükrök, és az LRX-en egyáltalán nem voltak ajtókilincsek, így a szériaváltozatra természetesen tettek.

Ez a modell létfontosságú cégünk terjeszkedésében - mondta Phil Popham vezérigazgató. Minden porcikája a már megszokott prémiumérzést sugározza, de kompakt méreteivel és sportos megjelenésével inkább a fiatalabbakat szólítja meg, azokat, akik eddig nem vették számításba a Range Rovert.

A kategóriában egyedülálló háromajtós karosszériaváltozat mellett később lesz ötajtós kivitel is. Alapáron elsőkerék-meghajtású az autó, ami az ígéretek szerint kevesebb mint 130 gramm szén-dioxidot fog kibocsátani kilométerenként. Ezt valószínűleg csak a 2,2-es dízelmotorral, esetleg egy hibrid hajtással tudja majd, a 3,2 literes soros hathengeres benzinessel jóval kevésbé lesz környezetbarát.

Nagyobb közönség előtt ősszel, Párizsban lesz látható az Evoque, és Európában csak 2011 nyarától vásárolható meg. Az Evoque a cég halewoodi üzemében fog készülni, így a környéken ezer új munkahelyet teremtenek.

Forrás: Land Rover
Forrás: Land Rover