Kilencmillió forint a Chevrolet Volt alapára

Vágólapra másolva!
Keddtől rendelhető a Chevrolet Volt az Egyesült Államokban, a konnektoros hibrid árlistája 41 ezer dollártól indul.
Vágólapra másolva!

Közzétette a General Motors a Chevrolet Volt árlistáját, a konnektoros hibrid nem mondható olcsónak. Adókedvezmény nélkül 41 ezer dollár (körülbelül kilencmillió forint) az alapár, bőrkárpitozással, tolatókamerával és speciális fényezéssel 44 600 dollárra (9,7 millió forintra) ugrik az ár.

Már idén elkezdődnek a kiszállítások az utolsó negyedévben, de csak korlátozott számú autót adnak át Kaliforniában, New Jerseyben, Connecticutban és Washingtonban. Ugyan a General Motors többször rámutatott, hogy a Voltot nem lehet összehasonlítani az elektromos Nissan Leaffel, érdemes egymás mellé tenni az árakat.

A Leaf 32 780 dollártól (7,1 millió forinttól) indul, ugyanúgy 7500 dolláros adókedvezmény érvényes rá, mint a Voltra. 28 100 dollárért (6,1 millió forintért) lehet az Egyesült Államokban Ford Fusion Hybridet vásárolni, a Toyota Prius alapára 22 800 dollár (ötmillió forint), a Honda Insighté 19 800 dollár (4,3 millió forint). A tények kedvéért érdemes megjegyezni, hogy ezekben az autókban különböző tudású és hatékonységú rendszerek vannak, ez is indokolja az ennyire eltérő árszabást.