Új irányt vesz a Lotus

Vágólapra másolva!
Legújabb tervei szerint egy szinttel feljebb kíván lépni a Lotus, olyan autókat gyártanának, amik exkluzivitásukban felveszik majd a versenyt a Porsche, a Ferrari és az Aston Martin modelljeivel.
Vágólapra másolva!

Az előrelépés magával vonná, hogy az új autók már nem az alapító, Colin Chapman legendás elvei szerint készülnének. Legyen könnyű és egyszerű - elég ha a kis Elise-re gondolunk, valóban páratlan vezetési élményt nyújtanak a Lotusok. A vásárlók egy része azonban másra vágyik, nekik nagyobb, a Porsche 911-es technikai színvonalán álló autókat fognak ezentúl gyártani.

Régi tradícióik részleges feladása mellett döntenek, hogy végre nyereséget termeljenek a maláj Protonnak, aki 1996-óta atyáskodik a kis angol márka felett. Az új mottó: a holnap luxus sportkocsija már ma.

Kevesebb olyan autót fognak gyártani, mint amiylen az Europa volt

Tervben van egy hétfokozatú duplakuplungos automataváltó, folyamatosan változó lengéscsillapítás, hibrid meghajtás és a legmodernebb fedélzeti elektronikák alkalmazása. Évi kétezerről nyolcezerre akarják felfuttatni az előállított autók számát és az sem véletlen, hogy az alkalmazottjuk lett több szakember is, akik korábban a már említett márkák alkalmazásában álltak - ők tudják legjobban mitől lesz Porsche, Ferrari vagyston Martin egy száguldó koporsóból.