Új adatok a BMW X3-ról

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozott néhány műszaki adatot az új BMW X3-ról a brit Autocar.
Vágólapra másolva!

Megmutatta a sajtónak az új X3-at a BMW, a kiválasztott újságírók a szabadidő-autó álcázott példányait próbálgathatták. Információk eddig nem kerültek nyilvánosságra, az Autocar azonban megtörte a jeget.

Még idén piacra kerül a Párizsban debütáló autó, mely elődjénél sportosabb formavilággal készül. Mivel időközben megérkezett az X1-es is a kínálatba, nem kell csodálkozni azon, hogy jelentősen megnőtt az X3-as. Alapjait a vadonatúj, előkészületben lévő 3-as sorozat összkerékhajtású padlólemeze adja, 83 milliméterrel hosszabb, 29 milliméterrel szélesebb és 40 milliméterrel magasabb az aktuális modellnél. 15 milliméterrel nő a tengelytáv, a hátsó lábteret 20 milliméterrel, a csomagtartó méretét 80 literrel, 550-re növelték.

Ugyan nagyobb elődjénél, a BMW mérnökeinek sikerült 20-25 kilogrammot faragniuk a súlyból, a kabinban jobb minőségű anyagokat használtak. Összességében az új 5-ös sorozatot idézi a benti összkép. 272 lóerővel jön a turbó nélküli, háromliteres benzines (xDrive28i), 306 lóerős a duplaturbós változat (xDrive35i).

Lesz 184 lóerős, kétliteres dízel (xDrive20d), illetve 244 lóerős háromliteres is (xDrive30d). A hatfokozatú manuális váltóval szerelt belépődízelen kívül minden motorhoz nyolcfokozatú ZF automata kapcsolódik. Később vezeti be a BMW a 204 lóerős, duplaturbós kétliteres dízelt xDrive23d néven, idővel jön az ActiveHybrid változat is.