Nyitott 599 és V6-os motor a Ferraritól

Vágólapra másolva!
Augusztusban, a Pebble Beach-i luxusautó-kiállításon mutatja be a Ferrari az 599 nyitott tetős változatát. Luca di Montezemolo elnök lehetségesnek tartja, hogy ezentúl V6-os motorokat is beépítenek autóikba.
Vágólapra másolva!

Nyáron mutatkozik be a Ferrari 599 nyitott tetős kivitele, melyet Luca di Montezemolo elnök roadsterként emlegetett az Autocarnak. Volt már hasonló modellje az olaszoknak, a 2005-ben bemutatott, keménytetős 575 Superamerica, mely korlátozott darabszámban készült, V12-es motorja a nagyobb súly miatt 25 lóerővel volt erősebb az alapváltozaténál.

Még nem tudni, hogy a nyitott 599 is hasonló kialakítású lesz-e, mindenesetre valószínűtlen, hogy Superamerica névre keresztelik. Montezemolo szerint a Ferrari inkább romantikusabb, érzelemdúsabb elnevezést keres, olyasmit, mint az Italia vagy Fiorano. A potenciális érdeklődők a Ferrari főhadiszállásán tekinthetik meg és próbálhatják ki az autót, nagy autószalonon nem fogják mutogatni.

Montezemolo elárulta, hogy egyelőre nem tervezi a márka a 458 Scuderia változatát, készül viszont a négyüléses 612 Scaglietti utódja. Hónapok óta téma a Ferrarival kapcsolatban egy V6-os motor debütálása, ezt néha ugyan tagadják az olaszok, de Montezemolo most egy "miért ne?" kérdéssel jelezte, hogy a Ferrari készen áll egy V8-asnál kisebb motor elkészítésére.