Vágólapra másolva!
Tajvan első autógyártója, a Luxgen részletes adatokat hozott nyilvánosságra Luxgen7 nevű szabadidő-autójáról.
Vágólapra másolva!

Elsőként a hazai piacon teszi próbára magát Tajvan első autógyártója, a Luxgen. Amennyiben a Luxgen7 forgalmazása sikeres lesz, akár Európába is eljuthat a szabadidő-autó, de ez egyelőre csak távlati terv, nem mostanában fog eljutni a kontinensre. Egyébként nem lehet panasz a Luxgen7 külsejére, kicsit sem tűnik barátságtalannak az európai szem számára, 4,8 méter hosszú, 1,93 méter széles és 1,76 méter magas, vagyis durván ugyanakkora, mint a Mercedes ML.

2,2 literes, turbós benzinmotort fejlesztettek a Luxgen7-hez, a viszonylag nagy lökettérfogat ellenére teljesítménye csak 175 lóerő, legnagyobb nyomatéka 275 Nm. Ötfokozatú, japán fejlesztésű automata váltót kapcsoltak a motorhoz, amelybe állítólag tíz üzemmódot építettek be.



Még több kép a galériában. Kattintson a képre!

Intelligens összkerékhajtási rendszerrel érkezik a Luxgen7, az útviszonyoktól függően osztogatja a nyomatékot az első és hátsó tengely között. Rendkívül gazdag az autó felszereltsége; audió és videórendszert, navigációt, 360 fokos külső kamerarendszert (Eagle View+), holttérfigyelőt, valamint sávelhagyásra figyelmeztető és éjjellátó rendszert is találni az opciós listán.

Elektromosan működtethető a csomagtartó, biztonsági extraként pedig előreugró vezetőoldali ülést kínál a Luxgen: amennyiben illetéktelen személy próbálja beindítani az autót, az ülés a kormánykerékhez szorítja. Tajvanban hatmillió forint az autó alapára és öt felszereltségi szinttel árulják.