Videón a limitált szériás Focus RS Le Mans-változatok

Vágólapra másolva!
A Ford öt különböző egyedi autóval ünnepli korábbi Le Mans-i sikereit. A speciális kocsik először a Le Mans Classic versenyen lesznek láthatók.
Vágólapra másolva!

Kétévente klasszikus autók is elindulnak a 13,65 kilométer hosszú pályán, ezt a versenyt Le Mans Classicnak hívják. Itt mutatkoznak majd be a díszegyenruhába öltöztetett RS-ek, amelyeket a tervek itt értékesítik a júliusi verseny után.

1923-óta minden évben megrendezik a huszonnégy órás megbízhatósági versenyt és a Ford hatvanas és hetvenes években itt elért sikereinek állít emléket ez a speciális széria.

A fekete, ezüst csíkos autó az 1966-ban Le Mans győztes Ford Mk II-nek a szellemét idézi, a piros az egy évvel későbbi Mk IV-ét. 1968-ban és 1969-ben győztek a GT 40-essel, annak színeit viseli a babakék, narancssárga festésű autó, ami az akkori szponzor, a Gulf olajtársaság logójából ered. A fehér-kék autó az 1972-es túraautó-kategória győztes Capri RS 2600 szellemiségében készült, míg a fehér alapon sötétkék és vékony piros csíkos a '67-es MK IIB unokája, amivel a Ford Franciaország versenyzett.



Minden autó alcantara betétes, varrott Recaro bőrüléseket kapott, csakúgy, mint a váltókar, a kézifék és a könyöktámasz. A jármű exkluzivitását jelzi, hogy még az első övek is bőrözve vannak, és egyedi sportkarórákat is adnak majd hozzájuk.