Mától tesztelik az elektromos Golfot

Vágólapra másolva!
Angela Merkel német kancellár hétfőn megkapta elektromos Volkswagen Golfját, ezzel hivatalosan is elkezdődött az autó közúti tesztje. 2013-ban érkezik a szériamodell.
Vágólapra másolva!

Tanulmányként, kísérleti és tesztelési célból máris utcára kerül a Volkswagen Golf elektromos változata, még Angela Merkel német kancellár is kap egyet a tiszta kompaktból. Már tavaly elárulta a Volkswagen, hogy a Golf hetedik generációjából lesz elektromos kivitel is, a mostani prototípusok a 2013-ban érkező szériamodellek előfutárai.

115 lóerős villanymotor hajtja a Golf blue-e-motiont, a legnagyobb nyomaték 270 Nm. Lítium-ion akkumulátor gondoskodik az energiaellátásról, ezt a hátsó üléspad alá rejtették, így 237 literes csomagtartó maradt a poggyászoknak.

Egy feltöltéssel 150 kilométert tud megtenni az autó, a Jetta blue-e-motion természetesen ugyanezzel a technológiával érkezik. 1545 kilogrammot nyom a mérlegen, azaz kétszáz kilóval nehezebb, mint egy DSG-váltós, dízelmotoros modell, százra 11,8 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 140 km/óra. Összesen ötszáz autóból áll a tesztflotta.