Kompakt Chrysler-szedán Fiat-alapokon

Vágólapra másolva!
Új, Fiat-alapokra épülő kompakt szedánt fejleszt a Chrysler, jövőre mutatkozhat be a modell. Idén 14 újdonsága lesz a gyárnak.
Vágólapra másolva!

Új szegmensbe szeretne betörni a Chrysler az amerikai piacon, a Fiat-csoporttal kötött együttműködés előnyeit kihasználva olasz padlólemezre épít kompakt szedánt. Korábbi hírekből már kiderült, hogy a Sebring utódja a Nassau lesz a kínálatban, most egy teljesen új modellről van szó.

2011 végén mutatkozhat be az újdonság, amelynek formavilágát 98 százalékban már véglegesítette a Chrysler. Erről részletek nem szivárogtak ki, azt pedig csak valószínűsíteni lehet, hogy a Fiat Linea adja az alapokat.

Ami a Chrysler csoport 2010-es terveit illeti, összesen 14 új és frissített modellt vezet be az amerikai piacra, a Fiat 500 forgalmazása az utolsó negyedévben kezdődik. A másodikban jön az új, Mercedes-alapokra épített Jeep Grand Cherokee, majd a Wrangler és Patriot frissül, a Fiat 500-zal egyidejűleg pedig öt Dodge, három Chrysler, köztük az új 300-as és a frissített Jeep Compass forgalmazása kezdődik el.