Duplaturbós V8-as motort kap az új Ferrari Enzo

Vágólapra másolva!
Amedeo Felisa vezérigazgató szerint a Ferrari a közeljövőben nem készít V6-os motort, az új Enzo így duplaturbós V8-assal érkezhet.
Vágólapra másolva!

2012-ben várható az új Ferrari Enzo felbukkanása, mellyel kapcsolatban arról szóltak a korábbi hírek, hogy duplaturbós V6-os vagy V8-as motor kerülhet bele. Amedeo Felisa vezérigazgató friss nyilatkozata szerint nem valószínű egy hathengeres blokk felbukkanása.

"Nem tervezünk hathengeres motort" - jelentette ki Felisa. "A Ferrari egészen addig nem fog ilyen blokkot készíteni, amíg a vásárlók ezt nem igénylik egyértelműen. Ma még a hengerek számához kötik az autók lehetőségeit az ügyfelek, éppen ezért fejlesztünk hibrid technológiát, amellyel megőrizhetjük a V12-es érzetet."

Felisa arról is beszélt, hogy a karbonszálas építési mód nem fog meghonosodni a Ferrari nagyszériás modelljeiben, egyelőre ugyanis az olaszok nem tudják, hogy hosszú távon mennyire tartós az anyag. A speciális modellekben, mint amilyen az új Enzo is lesz, továbbra is alkalmaz szénszálas megoldásokat a Ferrari. "Jelenleg csak a repülőgépiparnak van hosszú távú tapasztalata a karbonszálas anyaggal. Hacsak nem szenved valaki hatalmas balesetet, a mai Ferrarik javíthatóak, erről nem akarunk lemondani."