Tíz lopott kocsit talált hatvan autóvadász

Vágólapra másolva!
Több mint százezer autót ellenőriztek a hétvégén az idei Autóvadász Kupa résztvevői, amelyből 242 járművel kapcsolatban találtak valamilyen problémát. Többek között tíz lopott kocsit fogtak, harmincat lízingcsalás gyanúja miatt kerestek, találtak 91 biztosítás vagy zöldkártya nélkül közlekedő járművet, és kilenc hamis rendszámosat.
Vágólapra másolva!

Forrás: Benke Donát

Az autóvadászok egy korábbi fogása. Elásták a tolvajok a lopott BMW-t

Huszonhat csapatban hatvan úgynevezett autóvadász mérkőzött meg a hétvégén az idén hetedik alkalommal megrendezett Autóvadász Kupán. A kétnapos akció alatt a rendőrökből, polgárőrökből és más rendvédelmi dolgozókból, valamint civilekből álló csapatok összesen közel 111 ezer autót ellenőriztek. A cél az volt, hogy egy kamera, egy laptop és egy magyar szoftver segítségével a közlekedő járművek rendszáma alapján fogjanak gyanús kocsikat.

Az akció során - amelybe besegített a BRFK és az ORFK is - 242 járművel kapcsolatban találtak valamilyen problémát az ellenőrzők. Találtak többek között tíz lopott kocsit, harminc járművet lízingcsalás gyanúja miatt kerestek, de fennakadt a rostán 91 darab autó, amelyek biztosítás vagy zöldkártya nélkül közlekdtek, kilencnek pedig a rendszáma volt hamis.

A megkerült lopott járművek között a legértékesebb egy hétmilliós autó volt. Különdíjat kapott az a csapat, amelyik a legfrissebb ellopott autót, egy Gödöllőről 12 órája eltulajdonított járművet talált meg.

Az eredményeket ismertető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az autólopások száma az utóbbi években csökkenőben van Magyarországon, ezért a cascodíjak is mérséklődtek az elmúlt időszakban, viszont a drága autókból - arányaiban - valamivel többet visznek el, mint korábban. 2009-ben mintegy 6 ezer kocsit loptak el az országban.