Leleplezték az Infiniti QX56-ot

Vágólapra másolva!
New Yorkban bemutatkozott az Infiniti QX56, amely tulajdonképpen nem más, mint az új Nissan Patrol átemblémázott változata.
Vágólapra másolva!

New Yorkban leplezték le az Infiniti QX második generációját, amelynek alapjait az új Nissan Patrol adja. Csupán az SUV elejét és hátulját alakították át, egyébként nem piszkálták a karosszériát. Elődjénél hosszabb, szélesebb és alacsonyabb lett a QX, az Infiniti egyedülálló kabinról is beszél, noha nem látszik sok változás a Patrolhoz képest.

Akár nyolcülésessé is alakítható a QX, a második üléssor gombnyomással is vezérelhető. A Patrol 5,6 literes, V8-as benzinmotorja került a QX-be is, teljesítménye 400 lóerő, legnagyobb nyomatéka 560 Nm. Noha az előző QX-nél 25 százalékkal erősebb a modell, tíz százalékkal kevesebbet fogyaszt.

Hétfokozatú automata váltót kapott az autó, mely két- és összkerékhajtással is rendelhető. Első Infinitiként kapta meg a Hydraulic Body Motion Control névre keresztelt rendszert, amely kanyarokban jelentősen csökkenti a karosszéria billegését.