Biztonságosabb fékrendszert kapnak a Mazdák

Vágólapra másolva!
A Toyota megbízhatósági válságára válaszul a Mazda bejelentette, hogy új modelljeibe biztonságosabb fékrendszert szerel.
Vágólapra másolva!

Nem kizárólag a Toyota problémája az egész világot behálózó, tízmilliós nagyságrendű visszahívás-sorozat, a komplett japán autóipart megrendíthetik a beragadó gázpedálok. A Toyota már bejelentette, hogy az akaratlan gyorsításokat megelőzendő olyan fékrendszert épít autóiba, mely a fék- és gázpedál együttes lenyomása esetén előbbinek ad prioritást és biztonsági okokból azonnal leállítja a motort.

Hasonló rendszere már van a Nissannak, a Mazda pedig a héten jelentette be, hogy minden új modelljébe ilyet szerel majd. A gyár szóvivője szerint a világon sehol nem fordulhat elő olyan eset a Mazdákkal, hogy tényleg szükség legyen a rendszerre, az intézkedés csupán megelőző jellegű és a vevők bizalmának megőrzését szolgálja.

Arról nem nyilatkoztak a Mazdánál, hogy pontosan mikor kezdődik az új fékrendszerek telepítése, így azt sem tudni, Európában mikor jelennek meg az új biztonsági extrával felszerelt modellek. A nagy japán gyártók közül a Honda, a Mitsubishi, a Subaru és a Suzuki még nem döntött arról, hogy követi-e riválisait.

Forrás: Mazda